“Gaat Breckerveld naar Arnhem verhuizen?”

Den Haag, zondag 23 juni 1624

Vandaag ontvingen we een brief van Mr. Herman Jansz uit Arnhem, Abrahams leermeester. Of beter gezegd: Abrahams voormalig leermeester, want Mr. Jansz. heeft met de brief gelijk ook Abrahams bagage verzonden. Hij heeft de hoop opgegeven dat Abraham nog naar Arnhem terug zal keren. Terecht, lijkt me. Voorlopig zit Abraham, tot mijn broers een betere oplossing bedacht hebben, vast bij mijn broer Hendrik in Delft.

In de brief van Herman Jansz zaten ook drie brieven aan Breckerveld ingevouwen. Een daarvan was van Jenneke. Ze onderhouden dus blijkbaar wel contact tijdens haar afwezigheid. Ik heb er geen verstand van, maar deze situatie lijkt me onhoudbaar. Op een zeker moment zal Breckerveld toch moeten besluiten of hij Jenneke permanent hier in Den Haag wil hebben, of dat zij samen naar Arnhem verhuizen. Ik ben benieuwd wat het wordt.

David was de hele middag uit wandelen met broer Steven. Hij kwam net thuis, het is al na achten. De kinderen had ik al te eten gegeven en naar bed gebracht en zelf had ik geen honger meer. Dus ik heb hem alleen laten eten. Daar doet hij dan weer sikkeneurig over, maar als hij mij niet vertelt wat zijn plannen zijn, kan ik er ook geen rekening mee houden.

Het weer van 23 juni 1624:
“Schoon ende fris doch droog weder met oostelijcken wint.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag