“Zoiets doe je toch niet!”

Den Haag, woensdag 19 juni 1624

Nou ja, zeg. Broer Hendrik uit Delft kwam hier buurten. Hij was vanmiddag bij David op zijn schooltje, waar vanwege de kermis in Delft deze dagen nauwelijks een pupil te vinden is. Daarna zijn ze met z’n tweeën bij Davids compeer, meester Miller, langs gegaan voor een boodschap. Vervolgens zou David Hendrik naar de Delftse schuit brengen. En nu komt het: daarna heb ik David niet meer teruggezien! Niet tijdens de avondmaaltijd, niet na het eten en ook niet vlak voor het naar bed gaan. Ik was heel bezorgd.

Pas net, het is al tegen twaalven, kwam er iemand uit Delft aan de deur om te melden dat David met Hendrik mee naar Delft is vertrokken om daar nog maar eens de kermis te bezoeken. Zoiets doe je toch niet! Of in ieder geval niet zonder mij even op de hoogte te stellen! Maar goed, ik weet al hoe het gegaan is: Hendrik heeft David natuurlijk weer eens overgehaald. En David is met een natte vinger te lijmen.

Het weer van 19 juni 1624:
“Schoon ende getempert weder met weijnig ofte ongedurige sonneschijn. Mistede al weder tegen de avont.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag