“David heeft in zijn Franse bijbel gelezen.”

Den Haag, zaterdag 15 juni 1624

Nou, broer Hendrik is heel wat van plan met de Delftse kermis. Vandaag heeft hij – naast alle andere Haagse vrienden – ook nog een uitnodiging gestuurd naar oom Adriaan, dus nu gaan we echt met velen. Morgen is de grote dag.

Gisteren schreef ik dat ik meer zou moeten lezen, maar vandaag begin ik daar toch aan te twijfelen. De hele avond in een Franse bijbel lezen, zoals David vandaag deed, lijkt me zo saai. Bovendien is het best een vermoeiende bezigheid na een dag poetsen, koken en voor de kinderen zorgen.

Vanavond ga ik in ieder geval op tijd naar bed. Ik moet morgen vroeg op en wil natuurlijk wel een beetje uitgeslapen op de Delftse kermis verschijnen.

Het weer van 15 juni 1624:
“Heerlijck schoon ende getempert weder met gedurigen Sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag