“Het is heel koddig geschreven.”

Den Haag, woensdag 12 juni 1624

Vanavond hadden we tante Annetje, Jaccomijntje, Breckerveld en zijn vrouw Jenneke op de portie. Het was heel genoeglijk. Zeker toen Breckerveld David een briefje van onze broer Hendrik uit Delft overhandigde. Het was een gedicht getiteld ‘Delftschen kermiswagen’, waarmee hij ons en alle Haagse vrienden en familie op de Delftse kermis uitnodigt.

We hebben erg om het gedicht gelachen, want het was heel koddig geschreven. Hendrik beschreef hoe alle genodigden uit Den Haag gezamenlijk met de wagen naar Delft zouden reizen om daar de Kermis te bezoeken. Ieders eigenaardigheden kwamen daarbij uitvoerig aan bod, van Davids slechte humeur tot tante Annetjes doortastendheid.

Mijn broer Hendrik is echt heel grappig en het is ook altijd heel gezellig bij hem en zijn huisgezin. Ik verheug me dus nu al op het uitje naar Delft!

Het weer van 12 juni 1624:
“Weder als boven.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag