“Zij zijn samen op pad.”

Den Haag, maandag 10 juni 1624

Het heeft vannacht eindelijk weer eens geregend, dus dat bracht welkome verkoeling. Die cousijn Mannes is hier nog steeds en David is hele dagen met hem in touw. Ze zijn samen op pad om het legerapothekerschap van cousijn veilig te stellen, gaan uit wandelen of bij vrienden op bezoek. En ondertussen ben ik hele dagen voor de heren aan het zorgen en spreek ik niemand anders dan Adriaan en Sara.

Normaal kan ik tussen alle druktes door even naar Jaccomijntje lopen voor een praatje en wat afleiding. En de kinderen mogen altijd mee, want die vinden het altijd heel leuk bij tante Annetje en Jaccomijntje. Ze worden daar dan ook erg verwend. Maar vanavond zitten David en Jan Mannes gezellig daar aan de dis, terwijl ik hier weer alleen thuis ben…

Het weer van 10 juni 1624:
“Heerlijck fris ende lieflyck getempert weder, ende hadde de vergangene Nacht een lustige en goede vlage geregent, waerdoor de uijtgedorde gronden ende kruijden zig wederomme wat mochten verquicken naer zoo langduerige droogte.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag