“Cousijn is apotheker aan het Voorhout.”

Den Haag, vrijdag 7 juni 1624

Het was een rustige dag vandaag en dat was maar goed ook, gezien de consternatie van afgelopen dagen. Nu kon ik eindelijk even bij cousijn Clement van Overschie, medisch doctor en apotheker aan het Voorhout, op bezoek. Eerder dit jaar had ik zijn huisvrouw, nicht Odilia, geholpen met het opruimen van het huis. Ze hebben inmiddels hun woning verbouwd en ik was nu toch wel benieuwd hoe het allemaal geworden was.

Nou, fraai hoor! Ze hebben een nieuwe ontvangstkamer, een nieuwe muur om de tuin en cousijn heeft tegenwoordig een eigen distilleerhuis waarin hij zijn eigen medicijnen kan brouwen. Indrukwekkend. Dan zitten David en ik er maar gewoontjes bij, hier aan de Hoogstraat door de poort achter Huis De Granaatappel.

Distilleerhelm
De Apotheker

Het weer van 7 juni 1624:
“Weder als boven heet ende zoet, overtreckende de locht des naermiddags ende scheen te zullen regenen, doch ging over, blixemende al wat tegen de nacht.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag