“Ik moet de potten en pannen nog schuren.”

Den Haag, dinsdag 4 juni 1624

Cousijn Jan Mannes is sinds vanmiddag hier op bezoek. Mannes is apotheker in Arnhem, maar probeert hier een positie als apotheker in het Staatse leger te verwerven. Dat is een kwestie van de juiste contacten aanspreken in de hoop dat zij een goed woordje voor hem willen doen. David helpt hem hierbij. Toen Mannes hier tijdens de Haagse kermis was, hebben ze bij verschillende hoge heren al navraag gedaan tot wie ze zich moeten wenden. En nu is cousijn terug om zijn missie te volbrengen. Ik ben benieuwd of het Mannes lukt. Hij doet er in ieder geval zijn best voor.

Verder is er niet veel gebeurd. Nou ja, behalve dan dat ik de potten en pannen die ik gister gebruikt heb nog moet schuren.

Schotel

Het weer van 4 juni 1624:
“Schoon ende windig weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag