“David heeft overal sterretjes staan.”

Den Haag, zondag 26 mei 1624

Mijn broer was weer de hele middag aan het wandelen, dus ik heb zijn dagboek er maar even bij gepakt. Ik wil wel eens weten waarom die rondjes Noordeinde nu zo in trek bij hem zijn. Maar helaas, overal waar ik iets aan amoureuze verwijzingen dacht te lezen had hij sterretjes staan, in plaats van een naam. De smiecht.

Gelukkig kon ik mijn hart ophalen aan een gerucht dat Jaccomijntje met me deelde: ene Anna van Volbergen is geschaakt door een rijke jongeman uit Utrecht, genaamd Lubbert van Westrenen. Dat schaken is op zichzelf al een schande, maar het erge is dat deze Anna al in ondertrouw is met een Engelse heer. Het liefdeskoppel is er onder de ogen van de Engelsman vandoor gegaan.

Het weer van 26 mei 1624:
“Somer ende getempert heerlijck weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag