“Ze zijn naar Breckervelds kunst wezen kijken.”

Den Haag, vrijdag 24 mei 1624

Opnieuw een bloedverziekend hete dag achter de rug. Het is alsof de hondsdagen zich al hebben aangediend.

Vanochtend stond joffer Christina Poppings hier ineens weer op de stoep. Zij is op doorreis uit Zeeland waar ze haar neef uitzwaaide. Ze vroeg of David haar vandaag gezelschap wilde houden voor zij weer met de schuit naar Amsterdam zou vertrekken. Ze hebben samen bij tante Annetje in de herberg ontbeten, zijn naar Breckervelds kunst wezen kijken en toen naar de tuin van graaf Frederik Hendrik gewandeld om de bloemen-, de fontein- en de vogeltuin te bewonderen.

David was er de hele dag zoet mee, maar hij heeft het er graag voor over. Niet uit romantisch oogpunt, hoor, want de joffer is veel te deftig voor David. Maar ze is een interessant contact voor hem. Ze laat hem namelijk weleens – tegen betaling – schijfopdrachten uitvoeren of gedichten maken.

Het weer van 24 mei 1624:
“Heet, zoel ende brandent weder als oft inde honts-dagen waren geweest.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag