“Het gezelschap heeft gemusiceerd.”

Den Haag, donderdag 23 mei 1624

Eindelijk, een teken van leven van Abraham! Hij is vandaag in de buurt van Den Haag gezien door de kinderen van oom Adriaan. Ze kwamen zelf aan de deur om het me te vertellen, want zowel David als oom Adriaan waren naar de Leidse kermis. Ze hadden Abraham niet gesproken, maar het is een pak van mijn hart dat hij terecht is. Ik hoop maar dat hij snel naar huis komt.

David was vandaag dus in Leiden. Hij deed er met de wagen drie uur over. Hij heeft de kermiskramen bij het stadhuis bezichtigd en is op de portie geweest bij meester David du Prez. Het was een lekkere maaltijd met vis, Westfaalse ham en goede wijn. Toen oom Adriaan ook bij de familie du Prez op bezoek kwam, heeft het gezelschap met elkaar gemusiceerd. Oom op de klavecimbel, de muziekmeester van de familie op de luit en de twee dochters des huizes zongen.

Terug is David komen lopen. Dat duurde alles bij elkaar vier uur. Je moet er maar zin in hebben met deze hitte. Toen hij met zijn verhaal over de kermis klaar was, heb ik hem eindelijk kunnen vertellen dat Abraham weer in de buurt is. Na zijn eerste opluchting, werd hij heel boos. Abraham krijgt wel wat te verduren als hij eenmaal weer thuis is, ben ik bang.

Schoen

Het weer van 23 mei 1624:
“Heet weder als boven.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag