“Vers brood met grasboter. Heerlijk!”

Den Haag, vrijdag 17 mei 1624

Vanochtend ben ik naar de markt geweest om er verse boter in te slaan. Na een lang seizoen hooiboter is er nu eindelijk weer grasboter verkrijgbaar. Dus we hebben voor het noenmaal vers brood met een dikke laag boter gegeten. Heerlijk!

David is vandaag met tante Annetje bij de min langs geweest om ons klein Roeltje te bezoeken en weer een maand minnegeld uit te betalen. Het gaat gelukkig nog steeds goed met ons kleine wichtje. Ze drinkt stevig en groeit daardoor als kool.

Daarna waren we met z’n allen te gast op een omelet met appel bij tante Annetje en Jaccomijntje. We hebben er over duizend-en-een dingen gepraat.

Boter
Boterschotel

Het weer van vrijdag 17 mei 1624:
”Heerlijck weder, noch te heet noch te kout, met eenen lustigen regen an den avont bij 8 uijren geduerende doch maer 1/2 uyre.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag