“Broer Steven is met name met zichzelf bezig.”

Den Haag, dinsdag 14 mei 1624

O nee, dit gaat helemaal mis. Vandaag hebben we vernomen dat Abraham weggelopen bij zijn meester Herman Jansz. Zonder opgaaf van reden, zo werd ons verteld, maar Abraham zal echt niet zonder reden zijn weggegaan.

Ik maak me al een tijdje ernstige zorgen. Zijn meester was overduidelijk erg ontevreden over hem en ondertussen stelde David alles in het werk om Abraham te overtuigen zich beter te gedragen opdat hij niet naar Den Haag zou worden teruggestuurd. Maar het lijkt me voor Abraham fijner om bij ons in de buurt te zijn in plaats van zo ver weg. Hij kent niemand daar in Arnhem. En nu zwerft hij daar dus rond… Of ergens anders.

David lijkt het allemaal niets te deren. Hij is naar zijn schooltje gegaan en is vanavond bij Breckerveld op de portie, alsof het hem allemaal niets uitmaakt hoe het met Abraham is.

Mijn broer Steven kwam vandaag ook nog even aanwaaien. Hij was net terug uit Amsterdam en kwam ons de groeten doen van onze familie en vrienden daar. Ik heb een poging ondernomen om de situatie met hem te bespreken, maar dat lukte niet echt. Steven was te nog vol van zijn Amsterdamse avonturen en had weinig oor voor me. Eigenlijk is dat bij Steven altijd het geval: hij is met name met zichzelf bezig.

“Eenderleij weder, maer zoelder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag