“We zagen David pas weer in de Kloosterkerk.”

Den Haag, zondag 12 mei 1624

David was al om half vijf op en maakte mij en de kinderen wakker met zijn gestommel. Ik heb hem dus maar naar buiten gestuurd.

We zagen hem pas om negen uur weer, tijdens de predicatie in de Kloosterkerk. Daar vertelde hij dat hij ook al naar de vroege preek in de Grote Kerk was geweest.

Na de preek hebben David en ik thuis met de kinderen gegeten. Het was na alle kermisdrukte fijn om weer eens onder elkaar te zijn. Vervolgens hebben we door Den Haag gewandeld en zijn we bij familie, vrienden en bekenden langsgelopen voor een praatje. Achter in de tuin van graaf Hendrik hebben we de nachtegaal horen zingen. Erg mooi!

Wij zijn net terug van Breckerveld en Jenneke. Zij hadden David en mij op de portie uitgenodigd. Adriaan en Sara waren naar hun grootmoeder. Na het eten zijn wij met z’n vieren de Vijverberg en het Voorhout gelopen. Van de kramen die er aan het begin van de kermis stonden is nu nog maar de helft over. Nu gauw naar bed!

"David en Odilia kwamen vanavond op de portie in de hoop mijn Jenneke wat op te vrolijken. Ben benieuwd hoe lang het effect zal hebben."

Het weer van 12 mei 1624:
“Weder als boven met een fris Noorde-windeken.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag