“David heeft een brief naar meester Jansz geschreven.”

Den Haag, zaterdag 11 mei 1624

David was vandaag de hele dag thuis. Hij had vanochtend een poeder met pruimen genomen tegen de aambeien. Om vier uur vanmiddag begon het purgatiemiddel te werken. Ik hoop maar dat hij snel van zijn klachten af is.

Ondertussen heeft David een bericht naar meester Herman Jansz in Arnhem geschreven. Helaas heb ik de brief niet kunnen lezen, dus ik weet niet wat hij van plan is met ons broertje Abraham. Verder heeft David zitten dichten en in zijn kantoortje gerommeld.

Ik word er altijd een beetje nerveus van als David de hele dag in huis is. Gelukkig kwam Breckerveld aan het eind van de middag langs. Ik heb hem gelijk uitgenodigd om op de portie blijven. Ik had toch nog een stuk van de ham over die ik gister had klaargemaakt en ik heb Adriaan bij tante Annetje een kan goed, dik bier laten halen. Zo werd het toch nog gezellig.

Het weer van 11 mei 1624:
“Weder als boven. Het stofregende tegen den avont een weijnig.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag