“De kermis komt op gang.”

Den Haag, zaterdag 4 mei 1624

De kermis begint nu op gang te komen. Vandaag was meester David du Prez uit Leiden hier om een aantal van zijn schoolkinderen naar de kermis te geleiden. Mijn broer David heeft hem vergezeld en ze hebben samen tegelijk even ons kleine Roeltje bij de min bezocht. Meester du Prez is tenslotte een van haar peters.

Daarna is David bij tante Liesbeth langsgelopen om haar en oom voor het middagmaal van morgen uit te nodigen. En zojuist kwam cousijn Jan Mannes uit Arnhem hier aan. Hij blijft een paar nachten bij ons logeren. Hij zal wel moe zijn van de reis, dus ik zal zo een lekker zeevisje voor hem klaarmaken. Dat heb ik vanochtend vers gehaald bij de visbanken.

Papkom

Het weer van 4 mei 1624:
“Al eenerleij zoet ende lachende Meij-weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag