“Vanavond is de meiboom geplant.”

Den Haag, dinsdag 30 april 1624

Mijn ogen vallen bijna dicht. Vanavond is de meiboom geplant, voor mij een van de hoogtepunten van het jaar. Al mijn vriendinnen en leeftijdsgenoten waren bij het raadhuis om de boom geplant te zien worden en om gezellig met elkaar te praten, te dansen en te drinken. We hadden ons voor de gelegenheid extra opgedoft en Jaccomijntje en ik waren nogal uitgelaten. Het was een geslaagde avond, we hadden veel aanspraak.

Nu snel naar bed. De Haagse kermis is nu ook begonnen, dus met alle vrienden en familie die komende tijd op bezoek komen, krijg ik het nog behoorlijk druk. Het is zaak om niet de eerste avond van dit feestseizoen meteen al mijn kruit te verschieten.

Het weer van 30 april 1624:
”Heerlijck weder als boven maer een weynig koelder ende meer sonneschijn tot over middags.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag