“Mijn broers besloten onder de Gevangenpoort te schuilen.”

Den Haag, zondag 28 april 1624

Vandaag twee keer naar de Grote Kerk geweest. Na de tweede dienst kwamen David en ik op de Markt onze broer Steven tegen. Het was zulk zomers weer dat we besloten om samen met Adriaan en Sara een wandeling te maken. We hebben in Prins Hendriks tuin voor het eerst dit jaar de nachtegaal horen zingen. Prachtig!

Toen we via de Juffrouw Idastraat richting de Plaats liepen, brak er noodweer uit. Het donderde en bliksemde dat het een aard had. Ik ben met de kinderen snel naar tante Annetje gerend, maar mijn broers besloten onder de Gevangenpoort te schuilen. Dat hadden ze beter niet kunnen doen: ze hebben daar wel anderhalf uur gestaan voor de regen voorbij was.

Daarna wilde David huiswaarts, maar de poort naar ons huis was dicht. Uiteindelijk eindigde ook hij bij tante Annetje en we mochten met z’n allen bij haar op de portie blijven. Alles bij elkaar was het een erg leuke dag.

Het weer van 28 april 1624:
“Soel ende Somer weder, voormiddags heeten sonneschijn, maer naermiddags ten 4 1/2 uijr regende het (met donder ende blixem) een zware vlage tot 6 uijren toe, ende was op den avont weder schoon weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag