“Ik wil vanavond vroeg naar bed.”

Den Haag, zaterdag 27 april 1624

Zo, vandaag weer de hele dag flink gepoetst. Het begint nu eindelijk ergens op te lijken: alles glimt en glanst. Met dit mooie weer kan ik ook eindelijk weer eens goed luchten.

Het was alleen jammer dat David me vanmiddag zo in de weg zat. Hij was aan het lezen in een of ander Frans boek, maar leverde ondertussen wel steeds commentaar op de manier waarop ik schoonmaakte. Volgens hem deed Roeltje het allemaal anders. Tja, dat kan wel zijn, maar Roeltje is er niet meer en hij wil toch dat zijn huis op tijd schoon is voor de kermis. Dus voor het echt weer op ruzie zou uitdraaien heb ik hem op pad gestuurd voor een wandelingetje.

Hij is net weer thuis. Hij is bij tante Annetje geweest, bij tante Liesbeth en hij heeft de min bezocht. Met kleine Roeltje gaat het gelukkig goed, zo vertelde hij net. We gaan zo samen eten met de kinderen. Wel wat vroeger dan normaal, maar ik ben moe van al het werk en wil vanavond vroeg naar bed.

Het weer van 27 april 1624:
“Voormiddags regenachtig ende veranderlijck, maer naermiddags schoon weder, met dicken mist op den avont.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag