“Jaccomijntje is verliefd op Breckerveld!”

Den Haag, zondag 21 april 1624

Vanochtend zijn we naar de Grote Kerk geweest en hebben we daarna een loopje door Den Haag gedaan, via de markt, de Nieuwstraat en de Vlamingstraat. Verder was het een rustig dagje.

Niet te geloven! Dit moet ik toch nog even kwijt. David heeft vanavond bij tante Annetje gegeten in gezelschap mijnheer De Vrije van Gouda. Ze hebben samen wel een pint of drie wijn gedronken, maar dat is nog niet het ergste. David vertelde me na terugkomst dat mijnheer De Vrije van Gouda en hij Jaccomijntje hebben lopen plagen met haar verliefdheid op Breckerveld vanwege het feit dat hij vandaag met zijn oude vrijster Jenneke getrouwd is.

Nou vraag ik je?! Blijkt mijn beste vriendin ineens zelf een oogje op Breckerveld te hebben? Waarom heeft ze me daar nooit iets over gezegd? Toen ik haar laatst vertelde over mijn liefdesverdriet zei ze helemaal niets. Wel wist ze me te vertellen dat er genoeg leuke jongens in Den Haag rondlopen. En nu blijkt dat ze zelf een zwak voor Herman heeft. Lekkere vriendin heb ik!

"Vandaag is de grote dag: ik trouw met Jenneke Arens van Arnhem!"

Het weer van 21 april 1624:
“Graeu ende zomber weder met zueren norden-wint, zonder Sonneschijn, van alle dag.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag