“Laten we er maar het beste van hopen.”

Den Haag, zaterdag 20 april 1624

Niet zulk goed nieuws: vanmiddag kwam mr. Guillam de Voorleser uit Delft langs met een briefje van broer Hendrik. Het schijnt dat mijn schoonzus Eva wat zwakker is geworden. Zouden alle kraambezoeken en blijmalen van de laatste weken haar te veel hebben uitgeput? Ik vond haar er eergisteren wel wat bleek uitzien.

David en ik zijn na dit nieuws allebei uit ons doen. Ik heb vanmiddag zitten kantklossen en David heeft in zijn kantoor zitten lezen om zijn gedachten wat af te leiden. Voor de maaltijd hebben we nog geconcentreerder dan normaal gebeden en daarna hebben we samen bij het vuur psalmen gezongen. Laten we er maar het beste van hopen.

Davids Dagboek

Het weer van 20 april 1624:
“Weder als voor, doch met geenen geduerigen Sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag