“Blijkbaar voelt David zich schuldig.”

Den Haag, vrijdag 19 april 1624

Blijkbaar voelt David zich toch wat schuldig over de rotzooi die hij gister in mijn keuken had achtergelaten, want hij kwam vanavond speciaal naar huis om gezellig samen te kunnen eten…. Ja ja.

Het is maar goed dat David gisteravond bij tante Annetje op een gebraden vogel te gast was, want als hij thuis zijn eigen potje had klaargemaakt was de wanorde in mijn keuken nog veel groter geweest.

Het was een lange dag gisteren, misschien was ik daarom zo humeurig. ‘s Ochtends om zeven uur stond Herman Breckerveld hier alweer op de stoep. Gelukkig waren we deze keer al wel uit bed. Het is toch altijd ongemakkelijk om in je nachthemd een gast te moeten ontvangen. Breckerveld kwam langs om ons adieu te zeggen, want hij stapte gistermiddag op de Utrechtse schuit richting Arnhem. Zondag is namelijk de grote dag: dan wordt zijn huwelijk met Jenneke voltrokken.

Zelf ging ik gister met kleine Adriaan op de schuit naar Delft om mijn schoonzus Eva aan haar kraambed te bezoeken en kleine Saartje weer te zien. Het was er heel gezellig. Adriaan vindt Saartje een geweldig klein poppetje, maar nog veel leuker vindt hij het om met zijn neefjes David en Salomon te spelen. Die zijn drie en anderhalf jaar oud, dus met zijn bijna vijf jaar is Adriaan ineens een heel stoere kerel.

Kookpot

Het weer van 19 april 1624:
“Weder als voor.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag