“De Winterkoning woont aan de Kneuterdijk op loopafstand van de Kloosterkerk.”

Den Haag, zondag 14 april 1624

Vanmiddag zijn we naar de preek in de Kloosterkerk geweest. De Winterkoning van Bohemen was er ook! Dat is ook niet zo vreemd, want hij woont op de Kneuterdijk, op een paar passen lopen van het Lange Voorhout.

We zaten recht tegenover hem en ik heb hem goed kunnen bekijken. Hij lijkt eigenlijk best goed op de prent die ik bij tante Annetje van hem gezien heb. Hij heeft wat lang, donker haar met een slag erin, een opkrullende snor en een klein sikje. Dat is volgens Jaccomijntje de laatste mode in de hofkringen.

Broer Hendrik was vandaag in Den Haag om mensen uit te nodigen voor het volgende blijmaal. Voor morgen nodigt hij de familieleden die iets verder afstaan, onder wie oom Adriaan en tante Liesbeth. Ik ben intussen even bij de min langs gegaan om ons kleine Roeltje te zien: zij ziet er gezond en welvarend uit. Roeltje is volgens David veel groter dan kleine Sara: zo zie je maar hoe hard Roeltje in een paar maanden tijd gegroeid is.

De Winterkoning

Het weer van 14 april 1624:
“Eenen helderen, warmen, somerdag met geduerigen ende liefelijcken sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag