“Ik heb op de Riviervismarkt een mooie snoek gekocht.”

Den Haag, zaterdag 13 april 1624

Vandaag was het een stuk minder lekker weer. Het was koud en er stond meer wind dan gister.

Mijn broer David was vandaag op zijn schooltje en Jaccomijntje haalde hier de kinderen op om bij tante Annetje te spelen. Een mooie gelegenheid om even wat aandacht aan het huishouden te besteden, want dat was er gister een beetje bij ingeschoten. Ik heb het hele huis geveegd, de potten geschuurd en inkopen gedaan op de markt.

Mijn broer Steven is vandaag tot drie keer toe langs geweest om een praatje en Breckerveld bleef op de portie. Heel gezellig. Op de Riviervismarkt had ik vanochtend een mooie verse snoek gekocht, dus die heb ik ons gezelschap vanavond maar eens voorgezet. Ik had erg mijn best gedaan om het visje ‘blauw te zieden en dat was gelukkig goed gelukt.

Nu heb ik net de boel weer aan kant. Ik ga vanavond maar eens vroeg naar bed.

Recept

Het weer van 13 april 1624:
“Weder als boven, maar woeij vrij sterck, ende was koelder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag