“Het was een drukke dag met veel aanloop.”

Den Haag, vrijdag 12 april 1624

Zo. Jaccomijntje stond vanochtend om 7 uur al op de stoep om te vertellen hoe het blijmaal in Delft geweest was. Ze had het heel gezellig gehad en was trots dat ze het kindje te doop had mogen houden.

Het was een begin van een drukke dag met veel aanloop: oom Pieter van Palesteijn, broer Steven én Davids schoonzuster Anneke kwamen langs om een praatje. Anneke zie ik niet zo vaak, want ze heeft een dienstbetrekking in Leiden. Maar vandaag was ze in Loosduinen en daarna kwam voor het middagmaal bij oom Adriaan naar Den Haag, dus zo hadden we eindelijk weer eens gelegenheid om bij te kletsen. Ze vertrok alweer snel, want ze moest vanavond weer terug naar Leiden.

Ondertussen moest ik Adriaan en Sara een beetje in de gaten houden, want die waren met dit mooie weer lekker buiten aan het spelen. Het is leuk om te zien hoe goed zij zich met elkaar kunnen vermaken.

Het weer van 12 april 1624:
“Eenen rechten Sonnedach met geduerigen ende zoelen sonneschijn van den morgen tot en avont.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag