“Ik hoop niet dat ik als oude vrijster overblijf.”

Den Haag, maandag 8 april 1624

Vandaag is mijn kleine nichtje in Delft gedoopt, dus nu weten we eindelijk wat haar naam wordt. Ze heet Sara. Ze is vernoemd naar wijlen mijn moeder. Onze eigen kleine Sara is helemaal in haar nopjes dat ze nu een naamgenootje heeft.

Mijn broer Steven was ook zeer vereerd. Hij is doopgetuige samen met de moeder van mijn schoonzus Eva.

Vanmiddag kwam tante Liesbeth langs voor een pintje gesuikerde wijn. Dat was wel grappig, want ze wordt altijd wat loslippig als ze een glaasje op heeft. In dit geval klapte ze uit de school over haar zuster Sara. Die blijkt dus niet één, maar wel twee vrijers te hebben: Caspar de Toortsenmaker, een weduwnaar, en Abraham Borreman, een jongeman. Beide heren maken haar het hof, en nu moet ze kiezen op wiens avances ze in zal gaan. Een luxe. Ik hoop dat ik zelf ooit ook nog eens de keuze heb, en niet als een ouwe vrijster overblijf.

Het weer van 8 april 1624:
“Haddet des Nachts dick gesneeut, ende redelijck gevrosen, was windig , kout, ongestadig weder zonder veel sonneschijn, ende vuijl op de straet.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag