“Ik kan niet wachten om mijn kleine nichtje te zien!”

Den Haag, donderdag 4 april 1624

Groot nieuws: mijn schoonzus Eva is vandaag bevallen van een schone dochter! We ontvingen vanochtend vroeg al een briefje van broer Hendrik uit Delft met het bericht dat Eva vanaf twee uur ’s nachts in de kraam lag. In de namiddag kwam een volgende brief van Hendrik met de boodschap dat Eva vanmiddag om een uur verlost was van een dochter. Goed nieuws!

David en Breckerveld zijn vanmiddag gelijk naar Delft afgereisd om Hendrik en Eva te bezoeken. Zij zullen daar blijven eten en slapen. Ik kan niet wachten om zelf ook snel naar Delft te gaan om mijn kleine nichtje te aanschouwen. Ik ben dol op borelingen!

Het weer van 4 april 1624:
“Heerlijck somerweder met lieffelijcken sonneschijn van de morgen tot den avont, ende niet minder koude als voorige dagen.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag