“Toch ben ik best nerveus.”

Den Haag, dinsdag 2 april 1624

Morgen is de grote dag, dan doen Jaccomijntje en ik belijdenis. We hebben ons onder de bezielende leiding van David goed voorbereid, maar toch ben ik best nerveus. Straks sta ik met een mond vol tanden en weet ik de antwoorden op de geloofsvragen ineens niet meer. Het zal je gebeuren!

David is al twee dagen het huis niet uit geweest. Het mag dan vrij koud zijn, het is wel lekker zonnig. Je zou denken dat hij met dit weer even een ommetje door Den Haag zou maken, maar niets van dat alles. Mijn broer zit hele dagen binnen te lezen in zijn Franse bijbel en in zijn dagboek van het afgelopen jaar. Terwijl hij mij op de vingers zit te kijken. Daar word ik onrustig van.

Vanavond was Breckerveld hier om bij het vuur een praatje te maken, maar die maakt zich zo druk over zijn voorgenomen huwelijk dat hij op dit moment ook niet echt voor aangename afleiding zorgt. Terwijl het normaalgesproken altijd zo gezellig is wanneer Breckerveld langs komt.

Het weer van 2 april 1624:
“Schoon ende droog edoch kout weder met helderen Sonneschijn ende oosten wint.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag