“Vandaag is Hermans huwelijk afgekondigd.”

Den Haag, zondag 31 maart 1624

Vandaag is het aanstaande huwelijk van Breckerveld en Jenneke, jongedochter van Arnhem, afgekondigd in de Grote Kerk. Men mag bezwaar maken tegen dit voorgenomen huwelijk, maar ik denk dat ik mijn mond maar houd. Het feit dat ik hem aardig vind, zal geen reden zijn om dit huwelijk niet toe te staan.

Adriaan en Sara waren vanmiddag bij hun grootmoeder, tante Annetje, dus David en ik hebben het noenmaal samen genuttigd. Daarna ging David naar oom Adriaen en tante Liesbeth. Het huis was ineens zo leeg dat ik ook maar bij tante Annetje en Jaccomijntje langsgegaan ben voor een praatje.

David is net thuis en vertelde heel enthousiast over de kalfshutspot en snoek die hij vanavond gegeten heeft. Tante Liesbeth had er ook goede pot wijn bij geserveerd. Ik hoop dat ik ooit ook nog eens zo goed leer koken als tante Annetje en tante Liesbeth.

"Vandaag in #DenHaag1624 in de Grote Kerk: mijn huwelijk is afgekondigd. Nu kan ik dus echt niet meer terug…"

Het weer van 31 maart 1624:
“Somer weder edoch kouden oosten wint.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag