“Hendrik en Breckerveld hebben Maurits zien eten!”

Den Haag, zaterdag 30 maart 1624

Vandaag heb ik Davids schooltje maar eens stevig geveegd. Wat een bende was het daar! De hele winter is er niet gelucht en al zeker niet schoongemaakt, dus het was de hoogste tijd het eens onder handen te nemen.

Mijn broer Hendrik kwam vanmiddag speciaal uit Delft over om met Breckerveld te praten over diens huwelijk. Ze hebben samen heel wat uren door Den Haag gelopen, onderweg hebben ze de prins Maurits zien eten! Dat had ik ook graag gezien.

Hendrik en Breckerveld waren zo onder de indruk van de etende stadhouder, dat ze hun eigen maaltijd vergaten.

De Mauritstoren

"Indrukwekkend: ik heb vandaag in #DenHaag1624 prins Maurits zien eten!"

Het weer van 30 maart 1624:
“Somer weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag