“De kleintjes zijn aan het tollen geweest.”

Den Haag, dinsdag 26 maart 1624

De lente is eindelijk begonnen. Iedereen is vrolijk door het fijne lenteweer. De kinderen kunnen weer lekker buiten spelen en zijn de hele dag aan het tollen geweest. Zelf heb ik met Jaccomijntje op een bankje in de zon zitten kletsen.

Alleen David is niet te genieten. Hij loopt heel melancholisch aan zijn overleden vrouw Roeltje te denken en daar wordt de sfeer hier in huis niet beter van. Gelukkig is hij vanmiddag een rondje Den Haag gaan doen en bij tante Annetje op de portie blijven plakken. Dat gaf ons hier wat lucht.

Hij is trouwens ook even op het Spui bij de min langs geweest om te kijken hoe het met ons kleine wichtje gaat: Roeltje groeit gelukkig als kool! Ze is alweer bijna vier maanden oud.

Werptol

Het weer van 26 maart 1624:
“Heerlijck weder met continuelen sonneschijn, hebbende doch de voorgaende nacht al wat koeltiens geweest.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag