“Gelukkig moet David naar zijn school.”

Den Haag, maandag 25 maart 1624

Is het eindelijk lenteweer, zit mijn broer David hier hele dagen binnen. Hij leest in zijn Franse bijbel, maakt vertalingen en gedichten en schrijft brieven aan zijn zogenaamd belangrijke vrienden in Amsterdam. Ik krijg er een beetje de zenuwen van dat hij de hele dag om me heen hangt. Gelukkig moet hij af en toe ook naar zijn school.

Ondertussen vraag ik me af hoe de situatie in Arnhem is. Zou mijn broertje Abraham een beetje kunnen wennen aan zijn nieuwe leven als leerjongen bij meester Herman Jansz.? En hoe zou het toch met Breckerveld zijn? We hebben nog steeds niks van hem vernomen.

Het weer van 25 maart 1624:
“Weder als boven, doch al den dag helderen sonneschijn ende klaere locht.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag