“David ontving een fijn extraatje.”

Den Haag, vrijdag 22 maart 1624

Deftig hoor! David heeft vanavond bij oom Adriaan en tante Liesbeth aan het Voorhout aangezeten bij het afscheidsmaal van de Boheemsche edelman Silber von Silbersteyn. Het gezelschap bestond verder onder andere uit de kamerheer en de keukenheer van de Winterkoning van Bohemen. Dus dat was best wel een chic gezelschap.

Tijdens de maaltijd werden uiteenlopende boeiende en grappige verhalen verteld, zo vertelde David me na thuiskomst. Bovendien kreeg hij van de heer Von Silbersteijn twee rijksdaalders voor de klusjes die hij zo af en toe voor hem heeft gedaan, dus dat is een fijn extraatje voor ons huishouden. Al vrees ik dat David het geld voor zichzelf houdt en er saaie boeken van koopt.

Het weer van 22 maart 1624:
“Van de nacht af regenweder tot over middag, zijnde voorts meest mottig ende vuijl weder met weijnig Sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag