“Ik zou willen dat Abraham hier was.”

Den Haag, woensdag 20 maart 1624

Vandaag is het biddag. In de voormiddag zijn we met de kleintjes naar de preek in de Grote Kerk geweest. Deze werd gehouden door dominee De Vrye en ging over Psalm 116. In de namiddag zijn we in dezelfde kerk naar een preek van dominee Bayerus op Psalm 147 vers 12 geweest.

Verder was het een kalme dag. David was veel buiten de deur om praatjes te maken. Ik snap het wel: hij wil zo af en toe ook een volwassen gesprek voeren. Maar ondertussen zit ik hele dagen thuis met die twee kleintjes. Ze zijn heel lief, maar soms zou ik willen dat Abraham weer bij ons was. Zeker met al dat gedoe van de laatste tijd: hij zorgde wel altijd voor afleiding.

"In Arnhem aangekomen om Jenneke’s hand te vragen bij haar ouders."

Het weer van 20 maart 1624:
“Helder, schoon ende doijende weder met sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag