“Wat heeft Jennekes verblijf in Den Haag te betekenen?”

Den Haag, zaterdag 16 maart 1624

Het was een rustig dagje vandaag. David was vanavond bij Herman Breckerveld op de portie. Jenneke en haar broer waren er ook weer, vertelde hij. Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat Jennekes verblijf in Den Haag te betekenen heeft.

Ik word wel een beetje onrustig van dat vage gedoe met Breckerveld en Jenneke, en mijn broer David die denkt te hertrouwen. En niet dat hij daarover iets tegen mij zegt. Nee, dat moet ik dan weer via Jaccomijntje horen, terwijl het voor mij toch echt wel serieuze gevolgen zou hebben.

Maar ja, we zullen zien hoe alles afloopt. Ik houd me ondertussen maar ledig met het huishouden en probeer er niet te veel aan te denken.

Kruik

"Lente! Jenneke komt vanavond eten. Wie weet wat volgt?!"

Het weer van 16 maart 1624:
“Heerlyck weder met sonneschijn doch noch al wat windig, ende tegen de avont hagelende ende sneeuwende de wint noortwest.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag