“We waren wat verbrast.”

Den Haag, donderdag 14 maart 1624

Vanmiddag hadden we dus Breckerveld, broer Hendrik uit Delft en Jenneke uit Arnhem te gast op het noenmaal. Na ons maal van vogel en erwten heeft David Jenneke de mooie spulletjes van Roeltje, mijn schoonzuster zaliger, laten zien. Ik weet niet of dat nou zo interessant voor Jenneke was, maar ze bleef er in ieder geval heel beleefd onder. Misschien is het toch wel een lief mens. Breckerveld, Jenneke en ik zijn daarna nog een eind door Den Haag gaan wandelen en dat was eigenlijk ook heel gezellig.

Toen we koud en vermoeid waren, zijn we bij tante Annetje langsgegaan. Daar hebben we een tijdje, samen met Jaccomijntje, bij het vuur in de keuken zitten kletsen. David schoof later ook nog aan. Hij had ondertussen met broer Hendrik de boekenmarkt in de Ridderzaal bezocht. Daar waren ze broer Steven nog tegengekomen. Mijn oudere broers en boeken: ze kunnen er geen genoeg van krijgen!

Omdat we van het middagmaal nog wat verbrast waren, hebben we vanavond nauwelijks meer iets gegeten en gedronken.

"Met Jenneke en Odilia door #DenHaag1624 gewandeld. Helaas heeft Odilia ons geen moment alleen gelaten…."

Het weer van 14 maart 1624:
“Voormiddags schoon (doch windig) weder met sonneschyn, maer naermiddags donckerachtig ende zuer, regende tegen de nacht een langduerige ende dappere vlage, ende woey tegen de middernacht eenen dapperen storm.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag