“Zij lijken mij wel erg vrij in de omgang.”

Den Haag, dinsdag 12 maart 1624

Vandaag heel zoet hier bij het vuur gegeten met mijn broer David, tante Annetje, Breckerveld, Jenneke en haar broer uit Arnhem. David had bedacht dat het leuk zou zijn ze allemaal tegelijk op de avondportie uit te nodigen, dus kon ik mooi een halve dag in de keuken aan de slag. Fijne broer heb ik.

Maar goed, het etentje gaf me mooi de gelegenheid om die Jenneke eens te observeren. Leuk vrouwtje, hoor, daar niet van, maar ik zie niet direct waarom Breckerveld nou zo van haar gecharmeerd is. Zo bijzonder is ze ook weer niet, en bovendien kan hij wel wat pittigers gebruiken. Goed beschouwd is Jenneke zijn oude vrijster, dus dat hoofdstuk is afgesloten, maar ze waren vanavond wel erg vrij in de omgang, als je het mij vraagt.

Door een dikke mist hebben David en Breckerveld onze gasten weer naar huis begeleid. Ik had nog graag met David nagepraat over het gezelschap in het algemeen en Jenneke in het bijzonder, maar hij is blijkbaar nog bij tante Annetje blijven hangen voor een roemer wijn.

Roemer

"Lekker geflirt met Jenneke tijdens de avondmaaltijd bij de Beckjes. #verliefd #DenHaag1624"

Het weer van 12 maart 1624:
“Sombre, zuijr, doch droog weder, met weynig Sonneschijn, doijende noch vriesende niet zonderling.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag