“Zuster Eva begint te kraken.”

Den Haag, dinsdag 5 maart 1624

Spannende tijdingen uit Delft. Mijn schoonzusje Eva staat op het punt te bevallen, of zoals broer Hendrik schreef: ‘Suster Eva begon hoe langer hoe meer te kraken, alszoo hare tijt cort begon te werden.’ David heeft besloten overmorgen maar eens die kant op te gaan om te zien hoe het ervoor staat.

Je merkt nu echt dat het voorjaar eraan komt. Iedereen is druk in de weer om van alles te regelen voor als het normale leven straks weer begint. Zo is David nog steeds bezig om Abraham als leerjongen in Arnhem onder te brengen. Breckerveld overweegt ondertussen de zoon van Tielmans als leerjongen aan te nemen. Breckerveld heeft David zelfs gevraagd om een opzet te maken van een leerbrief. Konden die twee jongens maar ruilen… Maar ja, Herman is ook niet gek; die weet natuurlijk wat voor lastpak Abraham kan zijn.

Het weer van 5 maart 1624:
“Voormiddags Sonne-weder, hebbende des voorigen nachts niet meer gevrosen, dan was de naermiddag zuerder, donckerachtig, zonder sonneschijn, ende tegen de Nacht windig.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag