“Ik ben gelijk maar eens lekker aan de slag gegaan.”

Den Haag, maandag 4 maart 1624

Uitbundige zonneschijn, daar houd ik van. Ik ben gelijk maar eens lekker aan de slag gegaan in huis. Tussendoor nog een wandelingetje gemaakt, onder andere over de Bierkade.

David bracht Breckerveld nog mee voor het noenmaal, maar ik had niet veel in huis, dus ik kon hem weinig bijzonders voorschotelen. Het werd een speck-struyf van dungesneden spek, zoete melk, oudbakken witbrood en eieren.

Ik begin me steeds meer te verheugen op de lente. Dan hebben we eindelijk weer eens iets anders te eten dan kool, wortels en uien. Mmm, verse sla, zomerrapen, tuin- , klim-, Turkse bonen en asperges. Het water loopt me nu al in de mond!

Recept

"Straks lunch bij de Beckjes #DenHaag1624. Ben benieuwd wat Odilia serveert…"

Het weer van 4 maart 1624:
“De wint noordelijck ende hadde snachts een weijnig gevrosen, was eenen helderen schoonen dag met lustigen Sonneschijn.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag