“David is naar de barbier geweest.”

Den Haag, vrijdag 1 maart 1624

Wat een ellendige dag! Mijn broertje Abraham was weer zó druk vandaag. Met dat slechte weer kan hij niet naar buiten en binnen loopt hij mij de hele tijd in de weg. Hij maakt overal meteen een bende van en ook Adriaan en Sara worden onrustig in zijn aanwezigheid. Om over mijn broer David maar niet te spreken: die raakt zo geïrriteerd dat hij niet anders doet dan tegen Abraham schreeuwen. Daar worden we dan vervolgens allemaal heel ongelukkig van….

David is net in de Papestraat naar Meester Cornelis de Barbier gegaan om zijn baard en haar te laten knippen. Dat was hard nodig, en ook een welkome afleiding, vermoed ik zo. Hij ziet er nu in ieder geval stukken beter uit. Vandaag heeft hij een nieuwe leerling aangenomen: de zoon van de Franse predikant Sannisson.

Breckerveld kwam ons zojuist de groeten van broer Hendrik overbrengen. Hij was naar Delft geweest om daar zijn glaswerk te laten bakken.

Het weer van vrijdag 1 maart 1624:
“Duijster en regenachtig weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag