“Jan is gestorven aan de rode loop.”

Den Haag, zaterdag 24 februari 1624

Herman Breckerveld is hier weer eens blijven eten. David had hem op de portie genodigd, nadat hij met broer Steven naar de begrafenis van Breckervelds neef Jan was geweest. Jan is eergisteren gestorven aan de rode loop, dus dat was wel schrikken. Toch was het best gezellig vanavond. We hebben wel tot elf uur rond het vuur gezeten en met elkaar psalmen gezongen. Nu snel naar bed, en morgen – hopelijk – gezond weer op.

"Triest: vandaag neef Jan begraven #DenHaag1624. Zit nu bij de Beckjes te eten."

Het weer van 24 februari:
“Heerlijck ende helder helder weder met vorst, doch door de warme sonneschijn de heele dag over doijende, tot an den avont, doen liep de wint int noorden ende vroor des nacht wederom dapper.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag