“Adriaan heeft het alfabet opgezegd.”

Den Haag, vrijdag 23 februari 1624

Ik ben zo trots: mijn neefje Adriaan heeft vandaag voor de eerste keer het hele alfabet opgezegd zonder een letter te missen. En hij is nog niet eens vijf jaar oud! Maar ja, dat krijg je als je vader schoolmeester is.

David is vanmiddag met cousijn Overschie en zijn gezelschap met de koetswagen naar Delft gereden voor de begrafenis van de zwager van cousijn. Na de begrafenis heeft hij in Delft broer Hendrik gesproken en terug in Den Haag heeft bij cousijn een citroenwatertje genuttigd, bij meester Van der Mast een roemer wijn gedronken, en is hij ook nog eens bij tante Annetje op de portie geweest. Hij is pas net weer thuis en het is inmiddels elf uur ’s avonds…

De kinderen en ik hebben vandaag een eenvoudige doch voedzame maaltijd van boter en kaas gegeten. Met roggebrood.

Boterspaan

Reageer op deze dag

Deel deze dag