“De pannenkoektijd is net begonnen en ik ben nu al uitgeput.”

Den Haag, maandag 19 februari 1624

Nou, de pannenkoektijd – of schrijf je pannekoekentijd? –is net begonnen en ik ben nu al uitgeput. Vanochtend moest ik snel terug van Delft naar Den Haag, want voor het middagmaal had ik acht genodigden te gast op pannenkoeken: de min met haar dochtertje en ons kleine Roeltje, tante Annetje, Jaccomijntje, Hendrik, Bartholomeus, Breckerveld en mijn vriendin Tanneke. Wel gezellig natuurlijk.

Vervolgens zijn we met een deel van gezelschap om vijf uur weer terug naar Delft gereisd. Breckerveld, Jaccomijntje, onze Sara en ik waren tegen de avond bij broeder Hendrik met andere jonge luiden op pannenkoeken uitgenodigd. Mijn neefje Adriaan had vanavond zijn eigen pannenkoekenfeestje: hij was uitgenodigd bij Jacob Cornelisz op de Plaats en mag vanavond bij zijn grootmoeder blijven logeren. Ik blijf hier in Delft slapen. Beneden is het feest nog in volle gang, maar ik vind het mooi geweest. Morgen weer een dag.

Den Haag- Delft

"Leuk: Odilia begint zo aan haar tijdreisje van 1624 naar 2017 @OVTradio1! #GOPNL"

Het weer van 19 februari 1624:
“Al effen strengen weder ende dat met Westlijcken wint, sneeuwende op de avont passelijck dick.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag