“Vandaag kregen we bezoek uit Dordrecht.”

Den Haag, vrijdag 16 februari 1624

We kregen vandaag bezoek van meester De Grave uit Dordrecht. Hij kwam een berichtje van broer Hendrik uit Delft langsbrengen. Hendrik is nogal druk met het organiseren van zijn Vastenavond-feest, dus stuurt hij ons de hele tijd briefjes of wij in Den Haag mensen voor hem willen uitnodigen en of wij nog extra eten willen verzenden. Het houdt niet op. Dat geldt overigens ook voor Davids geneuzel over zijn nieuwe kleding. Hij was eerder op de avond weer naar kleermaker meester Berend vertrokken, ditmaal om hem nestels voor zijn wambuis te brengen.

David kwam wat laat thuis, maar we hebben zojuist wel met z’n allen bij het vuur gegeten. Dus dat was leuk. Ook voor de kinderen. Het is inmiddels bijna tien uur: ik moet Adriaan en Sara nu echt eens naar bed gaan brengen.

Kaart
Davids Dagboek

"Spannend: zal onze Odilia vandaag in de prijzen vallen?! Vanmiddag weten we meer!  geschiedenisonlineprijs.nl"

Het weer van 16 februari 1624:
“Doncker ende vorstig weder, doch niet zeer kout.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag