“Breckerveld heeft David beloofd een tekening te maken.”

Den Haag, maandag 12 februari 1624

Rustig dagje vandaag. Het was ook zo koud. Ik ben met de kinderen even een paar rondjes om de Grote Kerk gaan wandelen, omdat het daarna binnen weer zo lekker warm lijkt. In de tijd dat Adriaan, Sara en ik twee keer de kerk rondliepen, heeft Abraham er vier gerend. Hij had er rode konen van.

Breckerveld kwam nog even langs om het Schilderboeck van Karel van Mander terug te brengen. Hij heeft het gebruikt om zijn kennis van de schilderkunst te vergroten. Breckerveld heeft David beloofd een tekening voor hem te maken, als dank voor het lenen.

Van Mander

"Veel opgestoken van het Schilderboeck van Vermander: zie hier het resultaat!"

Het weer van 12 februari 1624:
“Weder als boven ende om der koude willen warender heel weijnig kinderen [ter] schole.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag