“Dat klinkt heel devoot.”

Den Haag, zondag 11 februari 1624

We zijn vanochtend én vanmiddag naar de kerk geweest. Tussendoor kwam Breckerveld met ons mee voor het noenmaal en we hebben bij het vuur psalmen gezongen. Dat klinkt heel devoot, en dat is het ook wel, maar je moet je tijd te verdrijven op zo’n zondag. De namiddag vloog vervolgens voorbij, want toen had ik ineens oom Adriaan, Breckerveld, Jaccomijntje en Abraham Pieterszoon van Cuijlenburch rond het vuur. Ach, ik houd altijd wel van een beetje aanloop.

Het laatste Haagse nieuws: secretaris Christiaan Huygens is vanmiddag in de Grote Kerk begraven onder begeleiding van een groot gevolg van hooggeplaatste heren, regenten en de prins van Oranje.

Het weer van 11 februari 1624:
“Al eenerleij weder bits ende kout.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag