“Hendrik heeft zich vanochtend laten aderlaten.”

Den Haag, maandag 5 februari 1624

Ik was vanochtend vroeg wakker, want David nam al om zeven uur de schuit naar Delft om op de school van mijn broer Hendrik te passen. Hendrik is aan de beterende hand. Hij heeft zich vanochtend laten aderlaten. Hij werd er in eerste instantie heel duizelig van, vertelde David. De rest van de dag heeft onze broer in bed doorgebracht om pas aan het eind van de middag weer op te staan. David beweert dat hij vandaag heel druk is geweest op Hendriks school. Maar hij heeft tegelijkertijd ook nog achttien Franse verzen vertaald, dus met die drukte zal het allemaal wel meegevallen zijn. Alsof ik niks doe op zo’n dag.

Het weer van 5 februari 1624:
“Schoon weder met sonneschijn op de middag, hebbende nachts een weinig gevrosen, doijende over dag, sneeuwende an de Avont, ende vriesende weder tegen de nacht met Nort-Westelijcke wint.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag