“Het is steevast een bende in Davids comptoir.”

Den Haag, 1 februari 1624

Breckerveld stond vanochtend om acht uur alweer op de stoep. Hij ging naar Delft en vroeg of wij nog iets te verzenden hadden. Dus David heeft snel een briefje geschreven aan broer Hendrik om hem op de hoogte te stellen hoe het met ons gaat. Vanmiddag kwam Breckerveld terug met een berichtje van Hendrik en de zijnen. Alles gaat goed daar.

David was verder de hele dag druk met zijn school en schrijfwerk. Ook was hij veel aan het lezen. Vanwege de kou leest hij zijn boeken bij het vuur, in plaats van in zijn comptoir. Tussendoor maakt hij wandelingen in en om Den Haag en vandaag is hij ook nog even bij de barbier langs geweest om zich te laten scheren.

Zijn wandeling gaf mij de gelegenheid even snel zijn comptoir op te ruimen: met alle boeken en paperassen is het er steevast een bende.

Scheerbekken

Het weer van 1 februari 1624:
“Al eenerley weder als voor, doch was de wint wat gaen liggen, ende de schoone sonne vertoonde haer helder ende klaer al de dag.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag