“David kwam helemaal opgewonden thuis.”

Den Haag, zondag 28 januari 1624

Vandaag is het zondag, dus we zijn twee keer naar de Grote Kerk geweest om naar de preken van de predikanten Rosaeus en De Vrije te luisteren. En koud dat het was!

David was vanavond met zijn compeer Mr. Matthijs op bezoek bij oom Adriaan van der Cruijsse aan het Voorhout. Oom is notaris op het Binnenhof en vertaler Duits voor de Staten-Generaal. Hij kent dus veel belangrijke mensen. Zo trof David ook Jonkheer Josse Bils aan bij oom. De heren hebben gevieren uren zitten praten bij het vuur. David kwam helemaal opgewonden thuis. Dat verbaast me niets: hij is altijd nogal onder de indruk als hij hooggeplaatste mensen spreekt.

"Vandaag precies 391 jaar geleden tekende ik dit fijne berglandschapje."

Het weer van 28 januari 1624:
“Een der allerfelsten ende koutsten dagen van desen winter met stercken oosten wint.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag