“Ik vind het nogal een vreemde naam.”

Den Haag, zaterdag 27 januari 1624

Nog even over Tesselschade waar ik gister over schreef: die heet dus volgens David zo omdat een van de schepen van haar vader, Roemer Visscher, averij had opgelopen bij Texel. Dus toen heeft hij zijn dochter een naam gegeven die hem een leven lang zou blijven herinneren aan de schade die hij bij Tessel geleden had. Ik vind het nogal een vreemde naam.

Mijn broer kwam net heel tevreden thuis. Hij was bij commissaris Nieuwland geweest die een nieuwe leerling bij hem heeft aanbesteed. Deze afspraak hebben ze vandaag beklonken met een roemer wijn. David heeft daarna nog een rondje door Den Haag gelopen om vrienden en kennissen te spreken. Hij kwam helemaal verkleumd terug. Dus nu zitten we samen bij de haard onze dagboekaantekeningen te maken. Als we straks klaar zijn eten we nog wat. En daarna gaan we maar eens vroeg naar bed.

Davids dagboek

Het weer van 27 januari 1624:
“Weder als boven.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag