“Ik had vandaag het rijk alleen.”

Den Haag, donderdag 25 januari 1624

Ik had vandaag het rijk alleen, want David had vanochtend school en ging vanmiddag met zijn vriend Breckerveld naar Delft. Ze gingen met de schuit vanaf het Spui. Die doet er anderhalf uur over. David en Breckerveld hebben bij mijn broer Hendrik gegeten en nog wat andere bezoeken in Delft afgelegd. Ik was graag meegegaan, want het is altijd een vrolijke boel bij Hendrik en zijn vrouw Eva. Maar ja, ik heb zo mijn eigen bezigheden: ondertussen heb ik alle potten en ketels weer eens een flink geschuurd en wat verstelwerk gedaan aan de wambuis van ons Adriaan. Gelukkig kwam mijn speelnootje Jaccomijntje tegen de avond aan voor een praatje. Zo had ik ook nog een beetje vertier.

Het weer van 25 januari 1624:
“Vriesende doch helder en schoon weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag